Vés al contingut

Defensa de la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM)

Novembre 1, 2011

En el Ple del passat 19 d’octubre, es va defensar, des de l’Assemblea d’Esplugues, una proposta de modificació del Reglament Orgànic Municipal. La proposta fou refusada amb els vots contraris del PSC-PSOE, PP i CiU.


L’objectiu amb que venim avui aquí, no és el de convèncer per votar a favor d’aquesta proposta. Per desgràcia sabem per endavant que la gran majoria de vosaltres no hi està d’acord. El que ens queda és intentar posar sobre la taula la reflexió que a molts de nosaltres ens agradaría que fessiu.

Us refugieu en la suposada il•legalitat del text per excusar-vos del que nosaltres veiem com a falta d’interès polític. Vosaltres mateixos formeu part de l’estructura que ha format aquest marc legislatiu que considerem injust. ¿Que fer quan la reclamació de la ciutadania entra en conflicte directe amb la legalitat vigent? ¿Podeu o voleu lluitar per canviar-la?

Al contrari que els memebres de govern i que la resta de partits, no som representants de ningú excepte de nosaltres mateixos, hem plantejat aquests canvis, no com una panacea de la participació, sinó com una acció reivindicativa per demostrar que altres opcions són possibles. Nosaltres no som juristes i som consciens que algunes de les propostes no s’avenen amb la llei, però això són minúcies i reiterem: per a nosaltres l’essència de la proposta encara es pot treballar i creiem que manca una total voluntat per part vostre.

Per aconseguir un sistema participactiu que englobi tot el ventall d’opinions dels 47.000 habitants que té Esplugues sou vosaltres els que disposeu de les estructures, eines i temps per obrir un procès de participació ciutadana en el que tothom tingui veu i vot. Us convidem, si més no, ja que no podem decidir per vosaltres, a plantejar-vos el següent: Obriu un procés d’elaboració del reglament de participació on realment cada persona hi pugui dir la seva. Ningú diu que sigui fàcil, ¿però quin preu li poseu a la democràcia? ¿Una de real…?

De fet per nosaltres aquest reglament de participació ciutadana ha de contemplar que totes les decissions importants siguin sotmeses a consulta popular; el que volem és que la població tingui veu i vot en totes les decisions importants. Considerem que la participació ciutadana és la via més apropiada cap a la justicia social, dintre de la qual incloem els següents àmbits d’acció: Sanitat, habitatge, educació, seguretat, residus, aigua, infraestructures públiques, etc…

No ens subestimeu, la gent tenim la capacitat de definir la nostra realitat, ens falten les vies.

Esteu desaprofitant el recurs més important del nostre poble, que som la gent que l’integrem. Gobernar pel poble, però sense el poble, té un nom: se’n diu despotisme.

Res més, recordar-vos que la responsabilitat de servir a la ciutadania és vostre, esperem que estigueu a l’alçada i si no la història posarà a cadascú al seu lloc.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: