Vés al contingut

Acta de l’Assemblea d’Esplugues – 17 d’octubre del 2011

Octubre 18, 2011

ACTA DE L’ASSEMBLEA GENERAL D’ESPLUGUES DE LLOBREGAT

Dia: 17 d’octubre del 2011
Hora: 21h.
Lloc: Escales de la Plaça Catalunya (la Plana).

Ordre del dia:
1. Valoració 15 d’octubre.
2. Cicle de xerrades
3. Projecte d’Ateneu Popular
4. Comissions

1. VALORACIÓ 15 D’OCTUBRE

Es valora molt positivament la convocatòria mundial del 15 d’octubre, per la globalitat de les accions, per la gran assistència i pel contingut de les accions. A Barcelona, la manifestació va concloure en columnes, cadascuna adreçada a sectors com ara l’educació, la sanitat o l’habitatge.

Es constata l’enorme poder de convocatòria del moviment, i la capacitat de desbordar les fronteres organitzatives. Es fa referència a algunes anàlisis com les de Joan Subirats (“La dinámica presente en las acciones que se sucedieron ayer en todo el mundo de no generar liderazgos representativos de las acciones, pone de relieve la pretensión de buscar nuevas formas de organización y de acción democrática, más horizontales, más colectivas, conectadas a lo vital y emocional”).

Pel que fa a les pròximes mobilitzacions, s’assenyala la possibilitat de fer accions durant la campanya electoral, enfocades a explicar el significat de les diferents opcions (abstenció, vot nul, vot en blanc, vot a candidatures).

2. CICLE DE XERRADES

Es proposa el dia i l’hora de les següents xerrades:
– Conferència d’Enric Prat, sobre participació. Divendres 4 de novembre, a les 19h00.
– Conferència d’Elena Idoate, sobre la reforma laboral. Dissabte 12 de novembre a les 21h00.
S’ha proposat una tercera xerrada i en aquest sentit s’ha parlat amb Vicenç Navarro, que tractaria sobre les polítiques del benestar.

Pel que fa al local, es valora la possibilitat de sol•licitar, a través d’una entitat, un local municipal, preferentment la Sala de Teatre del Robert Brillas. Alternativament, es considera la sala d’actes del Puig Coca.
Si no fos disponible aquesta alternativa, les xerrades es farien a l’aire lliure, en el cobert del Parc del Pou d’en Fèlix.

Es valoren diferents temes per a futures xerrades: sanitat, ensenyament, habitatge, etc. Es recorda que la previsió per a l’any vinent és una pujada d’impostos, un tema sensible per a bona part de la població d’Esplugues.

3. PROJECTE D’ATENEU POPULAR

L’Assemblea dóna el vist-i-plau al text que s’ha redactat anunciant el projecte i que es difondrà a través d’una campanya de correu electrònic. D’acord amb el resultat d’aquesta campanya es farà una reunió preparatòria que orientarà les diferents alternatives. També s’està fent un treball de recollida d’experiències de casals populars de municipis del nostre entorn.

4. COMISSIONS

Es fa un recordatori de la necessitat de ser formal a les comissions, i que les persones que no hi puguin anar, ho anunciïn amb antelació.

La Comissió de Model Econòmic tractarà en la reunió de dijous 20 d’octubre, a les 20h, el projecte d’hort urbà.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: