Vés al contingut

Resum de l’Assemblea de Plaça Catalunya-BCN del 23-octubre i recordatori de l’Assemblea d’Esplugues del 24-oct

Octubre 23, 2011

Demà dilluns, com cada dilluns, a partir de les 21h, hi haurà L’ASSEMBLEA GENERAL D’ESPLUGUES, a les escales de la Plaça de Catalunya (la Plana).

Avui diumenge hi hagut una Assemblea al vestíbul del metro de la L1 (estació de Catalunya) sobre les convocatòries de la tardor calenta fins el 20 de novembre (i més enllà). Aquest n’és el resum:

Pel tema d’HABITATGE, s’ha parlat sobretot de l’EDIFICI 15-O (carrer Almagro, Nou Barris). En aquest edifici, ara propietat de Cajamar, viuen unes 10 famílies reallotjades i en els baixos s’ha fet un espai social. En els darrers dies s’ha fet un esforç per contactar amb els veïns de la zona i desfer possibles malentesos. S’està treballant també en les mesures legals si prospera la denúncia presentada per Cajamar al jutjat de Sant Feliu de Llobregat, però es considera poc probable que el jutge opti per un ‘desallotjament cautelar’. Les convocatòries més importants al voltant de l’EDIFICI 15-O són:
– dilluns 24 d’octubre: a partir de les 8h i fins a les 14h es convoca gent per treballar en les obres de rehabilitació i reorganització de l’edifici, especialment paletes, lampistes, etc. Els treballs continuaran en el mateix horari el dimarts 25 i els dies següents.
– diumenge 30 d’octubre: dinar compartit a les 14h, i després hi haurà una trobada sobre propostes similars d’ocupació en altres barris.

Pel tema d’EDUCACIÓ, s’ha parlat de l’experiència de l’ASSEMBLEA D’ESTUDIANTS DE SECUNDÀRIA (AES) de l’Institut Francesc Macià, de Cornellà. També s’ha parlat de la propera VAGA UNIVERSITÀRIA DEL DIJOUS 17 DE NOVEMBRE. Entre les convocatòries:
– jornades de preparació de la vaga, el 15-16 de novembre. Es preveu una manifestació a Cornellà. També es treballa en l’extensió del moviment als municipis veïns (Esplugues entre ells), amb formació de més AES.
– la vaga del dijous 17 de novembre ha sortit de les assemblees de personal docent i administratiu, i d’estudiants universitaris. Es lluita contra l’establiment d’una “selectivitat econòmica” i contra els acomiadaments que hi haurà entre el personal universitari (es calculen 4.000 acomiadaments). Demanen a les assemblees locals que pensin en accions de suport des dels barris a aquesta convocatòria.

Pel tema de SANITAT, s’han recordat les següents convocatòries:
dilluns 24 d’octubre. Manifestació a Sant Feliu de Llobregat contra el tancament del CAP. La mani sortirà de l’Estació de Renfe a les 18h, i es tallarà la Rambla i, desprñes, la N340.
– dilluns 24 d’octubre. A les 18h30 s’ha quedat en les escales de l’Hospital de la Vall d’Hebron per assistir a la reunió que els treballadors havien convocat amb el gerent a la Sala d’Actes (a les 19h). Es considera que la reunió ha de ser pública o oberta i es fa una crida a l’assistència dels usuaris.
– també es recorden les convocatòries de l’Hospital de Bellvitge de cada dimecres, a les 13h. Aquesta setmana també hi haurà accions a Terrassa (dijous 27 d’octubre) i a Caldes de Montbui (divendres 28 d’octubre).

El col·lectiu de les FEMINISTES INDIGNADES recorda que el DIVENDRES 25 DE NOVEMBRE és el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Volen insistir en la relació entre la crisi econòmica i l’agreujament de la violència masclista. Preparen una convocatòria per a aquesta jornada.

Des d’INTERNACIONAL s’ha parlat de com va anar el 15-O a Brussel·les. Es recorden les següents convocatòries:
– el DIMARTS 1 DE NOVEMBRE començarà a Niça la reunió del G-20 (els governs dels vint països més desenvolupats o emergents). Es fan convocatòries a la ciutat i és previsible que s’organitzin autocars des de Barcelona.
– després de les mobilitzacions de Niça es prepara una marxa indignada que sortirà de Niça en direcció a Roma (arribada prevista per al mes de febrer) i, després, cap a Atenes (arribada prevista per a abril-maig).

S’ha parlat també de la TROBADA CATALANA que es prepara a Cala Fou, prop de Vallbona d’Anoia. La trobada es farà el cap de setmana llarg del 29 D’OCTUBRE A L’1 DE NOVEMBRE. El mail de contacte és trobada15mcat@moviments.net (i la pàgina web és a podem.cat/trobada15mcat). La proposta ha sortir de la COORDINADORA DE BARRIS que es va celebrar el 8 d’octubre. Cal posar-s’hi en contacte per la qüestió de l’allotjament.

També s’ha parlat de la RESPOSTA A LA REPRESSIÓ/CRIMINALITZACIÓ:
– Hi ha una vintena de persones imputades pel bloqueig al Parlament del 15 de juny. S’ha recordat que el cas ha arribat a l’Audiència Nacional per les denúncies del Parlament, del Govern de la Generalitat i del sindicat ultradretà Manos Limpias. Es demanen penes de 3-5 anys de presó. Ara es treballa de forma coordinada amb altres col·lectius com els encausats per la manifest del PRIMER DE MAIG DEL 2011.
– També han arribat ara unes 27 multes per les accions del 20-21 de juliol contra les retallades en sanitat, particularment contra l’ERO de l’Hospital del Mar. En total es van identificar a unes 77 persones. Les multes que han arribat són de 200 €, i entre les acusacions hi ha la de “manifestació no-autoritzada”. S’insisteix en la importància de la unió per fer front a una ofensiva repressora que vol espantar, desactivar i desgastar.

També ha començat a treballar UN GRUP SOBRE LA CONSULTA POPULAR, entesa com a alternativa a les eleccions del 20-N. No obstant es considera que cal preparar aquesta convocatòria i ara es proposa de fer-la el 15 DE MARÇ, quan es votin els pressupostos generals de l’estat. La consulta popular tindria un vessant territorial (consultes als barris) i sectorial (consultes en els llocs de treball) i combinaren preguntes generals amb preguntes encarades al barri o al lloc de treball. El grup promotor es reuneix cada dijous a 2/4 de 8 del vespre davant del Hard Rock Café.

Un altre grup que comença a caminar és el GRUP DE TREBALL SOBRE LA DEUDOCRACIA. S’inspiren en iniciatives com LA AUDITORÍA CIUDADANA DE LA DEUDA que es va fer a Ecuador. El grup recorda que l’Argentina, des de fa 10 anys, que no paga un deute exterior que es considera odiós. També recorden que del DEUTE AGREGAT de l’estat espanyol, tan sols 17% és deute públic, i un 20% és deute privat associat a hipoteques, de forma que hi ha 63% que es correspon a deute corporatiu (empreses i, sobretot, entitats financeres). Es farà una trobada el DIMARTS 8 DE NOVEMBRE, per impulsar aquest grup de treball.

I per acabar faig un llistat de més CONVOCATÒRIES que s’han esmentat:
– a partir del dimarts 25 d’octubre, el col·lectiu de la GENT GRAN comença a fer mobilitzacions pel tema de les pensions. També fan arribar la proposta de fer un REFERÈNDUM CONTRA LA CLASSE POLÍTICA.
– el dissabte 29 d’octubre hi haurà accions en diferents països en defensa de la TAXA TOBIN (recaptar un 1% de les transaccions financeres internacionals i destinar-les a finalitats socials). Per a aquestes iniciatives internacionals calen traductors i s’han començat a crear “Translator Brigades” (per contactar-hi a translatorbrigades@gmail.com).
– el dissabte 29 d’octubre serà el centre d’un seguit d’activitats (matí i tarda) al Centre d’Art Santa Mònica (al final de la Rambla de Barcelona) en pro d’UNA INTERNET NEUTRAL I LLIURE, i en protesta contra mesures com la llei Sinde. De fet, ja es farà un acte a la Sala Apol·lo la nit del dijous 27 d’octubre.
– el dilluns 31 d’octubre, a les 19h, hi haurà una acció a Plaça de Catalunya amb motiu del dia dels difunts sota el lema “L’enterrament dels polítics”.
– el diumenge 13 de novembre, a les 12h, manifestació a Barcelona convocada per “Unitat contra el feixisme i el racisme” sota el lema “No votis PxC”.
– el dijous 17 de novembre hi ha la vaga esmentada en educació, i es vol enfortir amb una Manifestació, que podria ser la manifestació central en la recta final de la campanya electoral.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: